Mascot International AB

Area Sales Manager

Har du en proaktiv och energifylld försäljningsprofil? Motiveras du av att bygga ett nätverk av återförsäljare tillsammans med duktiga och engagerade kollegor? Kan du tänka dig att sälja världens bästa arbetskläder och skyddsskor? Då är det kanske du som ska vara med på vår tillväxtresa.

Om jobbet

MASCOT International är ett internationellt företag från Danmark, där vi även är marknadsledande. Dessutom har vi en stor försäljningsorganisation i Europa. Nu har vi riktat vårt fokus mot Sverige, där vår ambition är att bli ett av de ledande varumärkena inom arbetskläder och skyddsskor av hög kvalitet.

Som vår nya Area Sales Manager kommer du därför att spela en viktig roll för att se till att återförsäljare och slutkunder får upp ögonen för MASCOT. Vi är redan etablerade på den svenska marknaden, men vi drömmer om att ta ännu större plats och öka kunskapen om vårt varumärke i hela landet.

Du rapporterar direkt till vår Country Manager och tillsammans planerar ni försäljningsinsatserna för de större industrierna och hantverksbranschen genom dina kundbesök. Din primära uppgift kommer att vara anskaffning av återförsäljare och nya industrikunder för att hantera den efterföljande försäljningen. All försäljning sker via det nätverk av återförsäljare som du är med och bygger upp. Ni åker därför även på besök till slutkunden som ni bearbetar tillsammans.

Dina arbetsuppgifter

Du ansvarar för att organisera och genomföra kundbearbetningen av nya och befintliga återförsäljare inom ditt distrikt.

Du ansvarar för att organisera och genomföra slutkundsbearbetningar av stora industrikunder inom ditt distrikt tillsammans med dina återförsäljare.

  • Riktad och ihållande personlig bearbetning av utvalda slutkunder/återförsäljare inom området.
  • Rapportera planerade och genomförda säljinsatser via CRM.
  • Deltagande vid mässor.
  • Införsäljning och uppföljning av kampanjer.
  • Ha en nära dialog med kollegor runt större återförsäljarkedjor och större industriella kunder.
  • Säkerställa optimal och snabb leverans av nya slutanvändare till återförsäljarna.
  • Delta aktivt för att strategin för Sverige ska uppfyllas/utföras, samt att strategin regelbundet utvecklas.
  • Vårt fokus är att bearbeta slutförbrukare till 50% och återförsäljare till 50%.
  • Ha ett nära samarbete med Account Manager - Mascot Mobile Showroom i ditt distrikt.

Vi är just nu 8 medarbetare i Sverige, och söker nu flera nya kollegor i Sverige, och planerar att växa ännu mer nästa år.

Yrkeskvalifikationer

Du har minst 3 års erfarenhet av proaktiv försäljning av PPE/skydd/arbetskläder ute på fältet. Du kan uppvisa goda och mätbara resultat från tidigare jobb, och du har en god förhandlingsförmåga. Du har en övertygande personlighet och tycker om att skapa varaktiga relationer med kunder och återförsäljare. Du har goda kunskaper i MS Office och möjlighet att etablera ett kontor hemma.

Personliga kompetenser

För att säkerställa de bästa resultaten är det viktigt att du kan arbeta självständigt och har en hög arbetstakt. Du trivs med ett högt tempo och en dynamisk arbetsmiljö, och du gillar att hålla många bollar i luften samtidigt, utan att tappa dem. Du är också ansvarsfull och van att arbeta med strukturerade kundrapporter, samt god uppföljning på ditt område. Vi ser gärna att du har ett mycket stabilt CV. Lämplig bostadsort är Örebro eller Karlstad. Vi ser också mycket gärna kvinnliga sökanden.

MASCOT erbjuder

Mascot International A/S är ett internationellt, familjeägt företag som utvecklar, tillverkar och marknadsför arbetskläder samt skyddsskor av hög kvalitet för byggare, entreprenörer och industri. Företaget har under många år haft en stark tillväxt i både omsättning och resultat. Mascot är marknadsledande inom arbetskläder i Danmark och är ett av de största märkena i Europa. Läs mer på www.mascot.se.

Mascot är ett ambitiöst företag där professionalism, innovation och handlingskraft belönas. Vi ger alla som kan och vill stora möjligheter att utvecklas både personligt och professionellt. Förutom lön efter kvalifikationer erbjuder vi tjänstebil, mobiltelefon och bärbar dator.

Share on:
Region:
Örebro
Application deadline:
Running
Expected Start Date:
As soon as possible
Location:
Örebro / Karlstad
Contacts:
Bo Persson
Mobile: +46 763 686300
Company homepage:
http://www.mascot.dk
Back to the top